22 – 26.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK (22.04.2024 r.)
Śniadanie – Płatki orkiszowe z suszonymi owocami na mleku -200ml, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, polędwica sopocka-25gr, twarożek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem-20gr, pomidor, ogórek zielony-35gr, sałata , kiełki lucerny, herbatka z rumianku- 200ml, jabłko-75gr. Alergeny: 1, 2, 6, 12.
Obiad – Zupa barszcz czerwony z ziemniakami-250ml, potrawka z kurczaka i warzyw-80gr, kasza kuskus-45gr, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki, jabłka z oliwą z pestek winogron -50gr, warzywa na parze-50gr, kompot wiśniowy z imbirem-200ml. Alergeny: 1, 6.
Podwieczorek – Budyń waniliowy (wyrób własny) – 170gr, chrupki kukurydziane-10gr, woda-200ml, ananas-60gr. Alergeny: 2, 4, 6.
WTOREK (23.04.2024 r.)
Śniadanie – Kakao-200ml, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, polędwica miodowa-25gr, jajko-1/2szt, ogórek kwaszony, papryka żółta-35gr, sałata , gruszka-85gr. Alergeny: 2, 3, 6.
Obiad – Zupa jarzynowa z fasolą i ziemniakami-250ml, pulpecik z mięsa mieszanego w sosie koperkowo – śmietanowym-80g , kasza jęczmienna-45g , surówka z białej kapusty, marchewki, rzodkiewki szczypiorku z jogurtem-100gr, kompot śliwkowy z goździkami-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.
Podwieczorek – Tosty z żółtym serem-60gr, ketchup-20gr, kalarepka do chrupania-30gr,herbatka zielona z cytryną-200ml, winogrono-70gr. Alergeny: 2, 3, 6.
ŚRODA (24.04.2024 r.)
Śniadanie – Płatki owsiane na mleku-200ml, szynka wieprzowa gotowana-25gr, pasta z awokado , jajka i sezamu-20gr, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, ogórek kwaszony, pomidor-35gr, sałata, kiełki buraka, herbata rooibos-200ml, banan-90gr. Alergeny: 2, 3 , 6, 9, 10.
Obiad – Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami -250ml, naleśniki z białym serem -150gr, polewa brzoskwiniowo – jogurtowa – 50gr, marchewka z ananasem i suszoną żurawiną-100gr, woda z miętą i cytryną -200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6, 12.
Podwieczorek – Bułka grahamka -40gr, masło-5gr, szynka drobiowa-35gr, ogórek zielony-35gr, herbatka ziołowa-200ml, melon-50gr. Alergeny: 1, 2.
CZWARTEK (25.04.2024 r.)
Śniadanie – Kawa zbożowa na mleku-200ml, szynka z indyka-30gr, ser mozzarella-20gr, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, rzodkiewka, ogórek zielony, sałata-35gr, kiwi-1/2szt , jabłko suszone-10gr. Alergeny: 2, 6, 12.
Obiad – Zupa kalafiorowa z ziemniakami-250ml, gulasz wieprzowy-80gr, kasza jaglana-45gr, marchewka z groszkiem-50gr, surówka z selera i rodzynek z jogurtem-50gr, kompot malinowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.
Podwieczorek – Nutella (wyrób własny)-35gr, talarki ryżowe -20gr, herbatka owocowa z cytryną-200ml, mandarynka-90gr. Alergeny: 2, 3, 6, 9, 12.
PIĄTEK (26.04.2024 r.)
Śniadanie – Kasza manna na mleku-200ml, szynka wieprzowa wędzona-25gr, pieczywo mieszane-70gr, ser capri-20gr, masło-5gr, papryka czerwona, ogórek zielony, sałata-35gr, herbatka malinowa z imbirem-200ml, ananas-60gr , orzechy włoskie-20gr. Alergeny: 1, 2, 6, 9.
Obiad – Zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym-250ml, kuleczki z łososia-80gr, ziemniaki-150gr, surówka z sałaty , pomidorków koktajlowych, rzodkiewki, szczypiorku z jogurtem-80gr, kompot jeżynowy -200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6.
Podwieczorek – Jogurt naturalny-150gr, biszkopty bezcukrowe-20gr, woda -200ml, pomarańcza-85gr. Alergeny: 2, 6.