29 – 30.04 – 01-03.05.2024 r.
PONIEDZIAŁEK (29.04.2024 r.)
Śniadanie – Kaszka kukurydziana na mleku-200ml, kiełbaska żywiecka podsuszana-20gr, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, serek śmietankowy z pieczoną czerwoną papryką -20gr, pomidor, ogórek zielony-35gr, rukola, kiełki buraka, herbatka rooibos-200ml, melon-50gr. Alergeny: 1, 2, 4, 6.
Obiad – Zupa koperkowa z ziemniakami – 250ml, indyk w sosie słodko-kwaśnym-80gr, ryż brązowy-45gr, sałata lodowa z żółtą papryką, suszonymi pomidorami, szczypiorkiem , z jogurtem-100gr, kompot malinowy-200ml. Alergeny: 1 , 2, 6.
Podwieczorek – Kisiel jagodowy(wyrób własny)-170gr , biszkopty bezcukrowe-20gr, woda-200ml, jabłko-75gr. Alergeny: 2, 3.
WTOREK (30.04.2024 r.)
Śniadanie – Kawa zbożowa na mleku-200ml, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, jajko-1/2szt, szynka wieprzowa gotowana -25gr, sałata, ogórek kwaszony, pomidor-35gr, ananas – 60gr, orzechy nerkowca-20gr. Alergeny: 2, 3, 6, 9.
Obiad – Zupa z soczewicy z ziemniakami-250ml, makaron pełne ziarno z białym serem i truskawkami-80gr, marchewka z brzoskwinią i rodzynkami -100gr, woda z miętą -200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6, 12.
Podwieczorek – Bułeczka jaglana-40gr, masło-5gr, szynka z indyka-30gr, papryka żółta-30gr, herbatka z czarnej porzeczki -200ml. Alergeny: 2, 3, 6.
CZWARTEK (02.05.2024 r.)
Śniadanie – Kakao-200ml, pieczywo mieszane-70gr, masło-5gr, polędwica drobiowa-25gr, ser żółty-20gr, pomidor, ogórek kwaszony, rukola-35gr, gruszka-85gr. Alergeny: 2, 6.
Obiad – Zupa brokułowa z ziemniakami-250ml, pulpet rybny w sosie pomidorowym-80gr, kasza kuskus-45gr, surówka z kwaszonej kapusty, szczypiorku, jabłka marchewki z oliwą z pestek winogron- 100gr, kompot truskawkowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3.
Podwieczorek – Budyń czekoladowy (wyrób własny) -170gr, chrupki kukurydziane -10gr, woda-200gr, pomarańcza-85gr. Alergeny 2, 3, 6.